Tekstfelt: Gå til Forlaget Genspejling
Tekstfelt: Magt uden kontrol og appel
Tekstfelt: Om Christian J.D. Dirksen
Tekstfelt: Baggrunden for bøgerne
Tekstfelt: Forfatter og forlægger

Den 16. december 2014 indledte Dansk BiblioteksCenter (DBC) et tilfældigt, uberettiget og uforståeligt angreb mod mit forfatterskab. I modsætning til andre forfattere, som accepterer DBCs behandling, har jeg lige siden protesteret mod overgrebet. Det har været et spændende forløb, og min erfaring hidtil tyder på at DBCs medarbejder på sagen, teamleder Per Nonboe (efter formel klagesag bakket enøjet op af HR & Økonomidirektør Finn Andersen), ikke vil håndtere modstand sagligt men bare straffe kritik ved at ’angribe manden i stedet for bolden’.

Mange andre forfattere bliver tilsvarende dårligt behandlet af DBC, og også af hensyn til dem har jeg bl.a. forfulgt sagen hos Folketingets Ombudsmand, via Dansk Forfatterforening, Kulturministeriet og Kulturstyrelsen. Jeg har fastsat mine mål for hvad jeg videre skal nå i 2016 og planlægger at samle erfaringerne i en reality-spændingsbog til gratis fordeling i 2017 blandt biblioteker og medier.

En forfatterkollega har i begyndelsen af 2016 kaldt min protest ’krigerisk’ og sagt at der også findes professionelle og imødekommende medarbejdere i DBCs organisation. Jeg har ikke selv mødt sådanne medarbejdere, men jeg ville gerne give DBC lejlighed til at revurdere sin stilling og standse konfliktens videre udvikling.

For mig er det en win-win-situation:

Hvis DBC lytter til de mange rosende anmeldelser af den omstridte bog, afgivet siden konflikten startede, og løser sin opgave nemlig at vurdere bogen sagligt, kan vi komme videre hvor vi burde have været den 16. december 2014 inden DBCs medarbejder Hanne Ekström startede problemerne.

Hvis DBC afviser at lytte til de positive anmeldelser, bliver den mistanke endegyldigt bekræftet at organisationen handler mod bedre vidende og med fuldt overlæg bruger sin magt til at overtræde love og aftalte spilleregler for at kunne beklikke mit forfatterskab som straf for at jeg har protesteret.

Jeg erkender at det er en lose-lose-situation for Per Nonboe:

Enten dokumenterer Nonboe omsider vurderingen af den omstridte roman ved at lade en lektør læse bogen, men en positiv lektørvurdering vil bevise overgrebet mod mig.

Eller Nonboe bruger sin magt til at ignorere de mange gode anmeldelser og fastholde sin perfide tilgang, ganske uden hensyn til at han samtidig krænker DBCs professionelle aftaler og forpligtelser over for bibliotekerne.

Per Nonboe har valgt meget forudseeligt, gæt selv og tryk på knappen nedenfor:

 

Alternativ proces: Udgivelser
Alternativ proces: Forfatteren
Alternativ proces: Forlaget
Alternativ proces: Velkommen
Tekstfelt: DBC-sagens detaljer
Alternativ proces: DBC-sagen
Alternativ proces: Udstrakt hånd til DBC